Direct contact

Ergonomie & bureaustoelen

Terug naar overzicht

Ergonomie & bureaustoelen

Bij ergonomie denken de meeste mensen aan goed zitten. Dit begrip is zo veel breder en omvat bijna alles op de werkvloer. Goede bureaustoel, juiste werkplek hoogte, afstand tot het beeldscherm, een ergonomische muis en ga zo maar door.

Wat adviseren wij u?!

Ga dynamisch zitten.

  1. De meeste bureaustoelen die wij leveren hebben een mechaniek dat u kan helpen met bewegend zitten, vergeet niet de gewichtsregeling op de juiste tegendruk af te stellen. Anders ervaart u het gevoel dat u achterover valt of juist te veel kracht moet zetten om de stoel in beweging te krijgen.
  2. Ga ook niet te hoog zitten, hiermee belemmerd u de doorbloeding door knelling in de bovenbenen. Uw voeten moeten het steunpunt zijn, op de grond.
  3. En een bureaustoel met een natuurlijke zitneig ( activerend zitten ) helpt uw rug extra te ondersteunen. Dit komt omdat door het neigen van de zitting uw bekken gekanteld wordt waardoor uw rug in een natuurlijkere houding komt. Dus een gezondere zithouding.
  4. Wissel uw werkzaamheden af, sta af en toe op en wandel een stuk in uw pauze.

Dynamisch zitten Slider-4 wilkhahn in bureaustoel

 

Staand werken voor een goede afwisseling.

Een zit sta werkplek is ideaal voor mensen die veel uren achter een computer zitten. Door een elektrische verstelling is uw werkplek in enkele seconden op sta hoogte. Door dit op een natuurlijke manier af te wisselen is het ergonomisch gezien aan te raden.

IT's%20werkplek%20zit%20sta%20elektrisch%20Voortman%20nieuw

 

Koop ergonomische hulpmiddelen.

Werken met ergonomische hulpmiddelen zoals een gekantelde muis of een laptopstandaard is gezond. Vooral als u vaak langere tijd op een laptop werkt. Heel veel flexwerkers vergeten dit vaak, even snel achter de laptop. Stoel niet instellen, werkblad te hoog, geen muis en de laptop gewoon op tafel. Precies hierdoor ontstaan regelmatig klachten in de nek of rug.