Direct contact

Duurzame kantoorinrichting

Terug naar overzicht

Duurzame kantoorinrichting

Welke thema’s spelen bij de inkoop van kantoormeubelen?

 1. Arbeidsomstandigheden bij productie
 2. Eerlijke handel, gezondheid en veiligheid (ergonomie)
 3. Milieueffecten van materialen en productie
 4. Ecodesign
 5. Cradle to Cradle
 6. Transport
 7. Verpakking
 8. Recycling
 9. Circulair inkopen / circulaire economie?

kenniscentrum duurzaam

Vragen die wij aan onze leveranciers stellen:

 1. Door wie en onder welke omstandigheden zijn de producten gemaakt?
 2. Hoe lang gaat het meubilair mee? Uit welke materialen bestaat het meubilair?
 3. Bevat het product gevaarlijke stoffen?
 4. Kan het meubilair gerecycled worden?
 5. Is het meubilair ergonomisch verantwoord?

Tips voor gebruik

Bekijk de mogelijkheden van het inzetten van gebruikt meubilair. Dit kan met vergelijkbaar uiterlijk en functionaliteit. Zorg ervoor dat het aangeschafte meubilair goed wordt gebruikt. Door het goed instellen en gebruiken van meubilair, voorkomt u gezondheidsklachten.

MVO Nederland beveelt WKS kantoorinrichting aan op het gebied van kantoormeubelen die cradle to cradle en milieu vriendelijk zijn.

Circulaire economie?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen hype. Wij zijn hier ook al langer mee bezig, zowel zelf als in ons portfolio, bijvoorbeeld door het aanbieden van meer milieubewuste alternatieven voor reguliere producten.

De cirkel is rond, zeggen we wel eens. We bedoelen dan eigenlijk dat alles klopt. Dat uitgangspunt moeten we keer op keer nastreven. Het beste voor de gebruiker is vaak ook het beste voor de omgeving. De manieren hoe fabrikanten produceren worden steeds intelligenter. Afvalstromen keren op steeds hoger niveau terug in de maatschappij. Hier kunnen wij als kantoorinrichter een mooie rol op ons nemen. Wij laten onze klanten steeds weer zien hoe hoogwaardige producten ingezet kunnen worden in het project, die al voor een groot deel gemaakt zijn van afval. Voorbeelden spreken altijd erg aan weten we uit ervaring. We hebben dan ook een stoel van afval uit een 3D printer, akoestische producten van gerecyclede petflessen en tafels die gemaakt worden vanuit afvalhout. In het MKB segment willen veel klanten nog steeds eigenaar worden van de producten, dus gewoon kopen. Wij kiezen er dan vaak voor om het onderhoud uit handen te nemen en te zorgen dat de producten lang mee kunnen. Daarnaast bespreken we de mogelijkheid om het terug te kopen, wat inmiddels steeds vaker gebeurt.

Producten van afval.

Een mooie manier van duurzaam ondernemen. Producten maken van grondstoffen die door veel mensen weggegooid zouden worden. Hier bereiken we iets mee, dit is ECHT ‘mvo’ en spreekt ons erg aan hoe we om moeten gaan met grondstoffen. Omdat hier veel innovatie aan te pas komt willen wij onze klanten graag meenemen in de nieuwste ontwikkelingen binnen de meubelindustrie plaatsvind.

Circulaire Economie is een term die past bij deze innovatie als het gaat om hergebruik van grondstoffen. Het moet bij je passen om in deze tijd (‘wegwerp cultuur’) open te staan voor deze vernieuwing.

Wij zullen zeker mee gaan werken om deze manier van inrichten toe te passen. Door middel van ideeën en foto’s kunnen we u informeren over nieuwe manieren van produceren en toepassen in uw kantoorinrichting.

 

foto-2-comforto-89-zody-haworth-kantoorinrichters-n

Stoelen uit een 3D printen:

Onderstaande stoelen zijn gemaakt door een 3d printer. De grondstoffen die hiervoor gevonden zijn komen uit oude apparaten die defect zijn. Dit kunststof wordt gebruikt om hier stoelen van te printen. Prachtig ontwerp en een geweldige manier van circulair innoveren.

3D Printing - RVR Chair - 5

 

Tafels van afval hout:

Meubels en tafels worden vaak van hout gemaakt. Nieuwe bomen kappen en van een mooi stuk hout een tafel maken? Nee zo werkt het gelukkig niet altijd.

Hout is uiterst duurzaam, mooi om her te gebruiken. Als een kantoor opnieuw ingericht moet worden kunt u met ons overleggen waar de oude bladen naar toe kunnen om er daarna weer iets nieuws van te laten maken. Kleine stroken maken en dan met een verantwoorde lijm de juiste afmeting produceren. Daarna prachtig opschuren en er staat een bijzonder mooi bureau of vergader blad klaar.

O poot vergadertafel gerecycled materiaal afvalhout 2

 

Akoestische (bureau)panelen van gerecyclede petflessen:

Petflessen recyclen tot een nieuw product met akoestische demping. Simpel, betaalbaar en zeer effectief.

 

De Vorm - bureauscherm - scheidingsscherm - AK93 - 2

Wandbekleding van gerecyclede petflessen:

 

 devorm-big-lj1-setting-1-LRG

Lounge en zitmeubilair van gerecyclede petflessen:

De kuip is van verwerkt afval ( petflessen ). Ook een perfecte demping om rustig te kunnen bellen of overleggen zonder last te hebben van geluidsoverlast.

De Vorm Pod Chair 3